Employer branding voorjaar 2019 (nyenrode)

Employer branding voorjaar 2019 (nyenrode)

Prof. dr. Willem van Rhenen

College  1

Prof. Dr. Willem van Rhenen is hoogleraar Engagement & Productivity aan Nyenrode en zit in de Raad van bestuur van Arbo Unie. Willem studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn proefschrift is getiteld ‘Van stress naar bevlogenheid’, belangrijke voorspellers van duurzame inzetbaarheid. Omdat hij nog steeds als bedrijfsarts werkzaam is, kan hij de theorie makkelijk koppelen aan de praktijk van alledag. 

Bas Kodden

College 2

Bas Kodden is een schrijver, spreker en onderzoeker op het gebied van leiderschap, ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling. Het onderwerp Bevlogenheid in het bijzonder.  

Voordat Bas in 2010 onderdeel werd van het Center for Leadership & Management Development aan Nyenrode Business Universiteit, is Bas bijna zijn gehele loopbaan als ondernemer werkzaam geweest. In 1998 startte hij zijn eerste onderneming letterlijk vanuit de woonkamer, een bedrijf dat uitgroeide tot een recruitmentorganisatie met diverse vestigingen en vele tientallen werknemers. 

Na 12,5 jaar zijn organisaties te hebben geleid droeg hij in 2010 de onderneming over om wetenschappelijk onderzoek te kunnen verrichten, om boeken te kunnen schrijven en om jonge, ambitieuze studenten te kunnen trainen en te kunnen coachen naar toekomstig leiders. De nieuwe HELD'en in zijn ogen: Hoog Energieke Leidingnemende Doeners, die vol vitaliteit en toewijding zelf invulling geven aan hun eigen toekomst. 

Sinds het verschijnen van zijn internationaal gepubliceerde #1 Bestseller ‘Word een HELD’, wordt Bas door veel bedrijven gevraagd om een bijdrage te leveren aan bevlogenheid in teams en organisaties. Om: van talenten HELD’en te maken!  

Zijn nieuwste boek De Kunst van Duurzaam Presteren is sinds april 2017 verkrijgbaar en ontvangt enkel lovende recensies. Het boek staat steevast op nr. #1 in de rubriek Personeelsmanagement. 

Prof dr. Jaap van Muijen

College 3

Jaap van Muijen is hoogleraar in de psychologie, i.h.b. leiderschaps- en persoonlijke ontwikkeling aan Nyenrode Business Universiteit en eigenaar van Sense of Leadership, associate partner bij de Galan Groep en medeoprichter van het Future Female Leadership program. Jaap heeft zowel een wetenschappelijke carrière als een carrière als organisatieadviseur. Hij heeft zich gespecialiseerd in het vertalen van strategische keuzes van nationale en internationale organisaties naar het gewenste leiderschap in die organisaties en dan vooral in de hogere echelons. Zijn onderzoeksinteresses liggen op het gebied van leiderschap, organisatiecultuur, gedragsanalyses, competentie- en verandermanagement

Joost Schrage 

College  4

Joost Schrage is reeds vele jaren actief met strategische arbeidsmarktvraagstukken. Aanvankelijk bij adviesbureaus als Deloitte en Berenschot, later als communicatiestrateeg bij reclamebureaus. Sinds 2010 is hij arbeidsmarktstrateeg bij zijn eigen bureau Merken & Werken, met arbeidsmarktcommunicatie en employer branding als belangrijkste aandachtgebieden. Ook is hij lid van het Employer Brand Netwerk. Voor vele organisaties vervulde hij opdrachten. Momenteel is hij op interimbasis verantwoordelijk voor Werken voor Nederland, het werkgeversmerk van de Rijksoverheid. Zijn motto: Waarmaken wat je belooft.  

Dr. Michiel Schoemaker

College 5

Michiel Schoemaker is ruim 34 jaar actief als adviseur, docent en onderzoeker. Hij schreef meerdere boeken en (internationale) artikelen op het terrein van talentmanagement, sociaal kapitaal en organisatie-identiteit. Michiel is kerndocent bij meerdere post-academische opleidingen en business schools. Zijn motto in adviestrajecten is vaak: “Aandacht voor het inzetten en ontwikkelen van talenten doet organisaties beter presteren en vergroot de betrokkenheid van medewerkers. Beschouw de organisatie als een werkgemeenschap, dat versterkt de organisatie-identiteit en het sociaal kapitaal”. 

Prof. dr. Gabriël G. Anthonio

College 6

Prof. dr. Gabriël Anthonio is bestuurder in de geestelijke gezondheidszorg, Verslavingszorg Noord Nederland (VNN), hoogleraar op het gebied van Leiderschap en Organisaties aan de Rijksuniversiteit Groningen en Lector aan de NHL-Stenden Hogeschool te Leeuwarden. Vaker is het hem gelukt een organisatie vanuit een diepe crisis weer op de rit en tot bloei te krijgen. Gabriël weet theorie, werk- en levenservaring op inspirerende wijze aan elkaar te verbinden. Hij behoort tot een van de hoogst gewaardeerde sprekers op het gebied van leiderschap en veranderingen. Hij spreekt niet alleen het verstand aan, maar bovenal het hart. 

 

* Deze sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.